Home page link.
Svenska Engelska
Videoprodusentene Peter og Didrik smiler til kamera.

Dette tror vi blir videotrendene i 2024

Flere vil ha video, men hvilke formater og hvilke plattformer gjelder i 2024? Våre videoprodusenter Peter Hjertholm og Didrik Rud spår en nostalgisk fremtid der planlegging og kreativitet blir essensielt.

Publisert

5. mars 2024

Video er, ikke overraskende, fortsatt populært i 2024. Det krever ofte lite av seeren å konsumere video, men derimot krever det mye å lage godt og konsumerbart innhold. Derfor er video et format mange synes er vanskelig å mestre. For å hjelpe deg på veien, deler Peter og Didrik deres spådommer for 2024:  

 

Riktig format og budskap på riktig plattform

I 2024 blir det enda viktigere å forstå hvordan de ulike plattformene fungerer og hvordan folk konsumerer video på disse kanalene. Du må være kreativ når du utvikler ideer til videoinnhold, slik at det som produseres kan tilpasses ulike formater og ha ulike budskap for å fungere optimalt på de forskjellige plattformene. Kunnskap og planlegging er nøkkelord her.

– Å finne på nye kreative visuelle løsninger i film blir superviktig fordi det handler mer og mer om å fange menneskers oppmerksomhet. Jeg tror alle som jobber med videoinnhold må tenke seg om et par ganger før de går ut for å filme. Det som kanskje fungerte bra på de ulike kanalene forrige måned, vil ikke nødvendigvis fungere like godt i morgen, forteller Didrik.

 

Ifølge Opinions undersøkelse Ung 2024 er YouTube en plattform de unge forbinder med kunnskap og læring. Derimot blir både TikTok og Instagram sett på som tidstyver. Det kan være greit å ha i bakhodet, når du skal planlegge videoinnhold til de forskjellige plattformene.

 

Korte og lange formater

Vi kommer til å se mer av de enklere videoene med klipp eller bilder som har enkle budskap i både tekst og grafikk, og som er raskt produsert. Det vil nok bli mindre av den profesjonelle filmskapingen, men når det først bestilles er det viktig at det er god kvalitet på både innhold og video.

 

Likevel ser vi at plattformene går mer og mer fra ett minutt lange videoer, til å foretrekke lengre videoer. Gjerne 2-5 minutter lange, og nytt av året: landskapsformatet kommer tilbake.

 

– Jeg tror vi får se enda mer av reels-formatet i 2024, og det er spennende å se at de lengre videoene også er på vei tilbake. Da er det selvsagt viktig at de er engasjerende. Kjedelig innhold vil aldri fungere, sier Peter.

Kunstig intelligens blir viktigere – og det genuine

Videoprodusentene understreker viktigheten av å holde seg oppdatert med tjenester som kommer på markedet, i stedet for å ignorere dem. De fleste som jobber med kommunikasjon vil bli påvirket av kunstig intelligens på en eller annen måte.

 

– Det er flere fordeler med AI, og jeg tror vi vil se mer av tjenester som forenkler videoredigering. Transkribering, underteksting og lydrengjøring er AI-verktøy jeg allerede bruker ofte, sier Peter. 

 

Både Didrik og Peter ser på kunstig intelligens som et hjelpemiddel. Det kan forenkle prosessen og kanskje gi deg noe du ikke visste at du trengte, men som kan hjelpe deg videre. Likevel blir det AI-generert innhold ofte veldig polert, generisk og uten den menneskelige “touchen”. Derfor tror vi at det å være genuin og autentisk blir enda viktigere i 2024. Det er også viktig å huske på at innholdet må være tydelig merket hvis det er generert av AI slik at det ikke fremstår som ekte. 

 

Fremtidsutsikter og tilbakeblikk

Akkurat nå ser vi at nostalgi har hatt en sterk innflytelse i 2023 og vil sannsynligvis bli enda større, spesielt blant generasjon z og alpha, men også for eldre generasjoner som kan relatere.

 

– Den analoge trenden har jo kommet ganske sterkt tilbake nå. Det ser vi også på mange av spillefilmene hvor flere og flere blir spilt inn analogt istedenfor å bli spilt inn digitalt. Vi ser også dette trende sosiale medier, hvor folk ved hjelp av ulike filtre prøver å skape det samme analoge uttrykket, som man også ser i nyere filmer som Saltburn, sier Didrik.

 

Uansett trend, stil, tone og virkemiddel er det historien du skal fortelle som er det viktigste. Derfor bør elementene jobbe i harmoni for å støtte opp under historiefortellingen. Virkemidler bør følge den interne logikken til historien. Unødvendige eller inkonsekvente elementer kan forvirre seerne og forstyrre deres opplevelse av filmen.

 

Lykke til med neste videoproduksjon!

Trenger du hjelp med video? Ta kontakt!

https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-previews-BW-.jpg

Didrik Rud

Videoprodusent

didrik.rud@spoonagency.no 974 78 271
https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-previews-BW-21.jpg

Peter Hjertholm

Videoprodusent

peter.hjertholm@spoonagency.no 974 85 223

Del på sosiale medier

LinkedIn Facebook