Home page link.
Svenska Engelska

Disse verktøyene bør du vite om som innholdsprodusent

Har du litt vel mange baller i luften? Her er tips til gode verktøy som kan gjøre hverdagen din som innholdsprodusent litt enklere.

Publisert

31. mai 2023

Dropp knoting i Adobe-pakken

Å mestre Adobe-pakken kan være overveldende. Er det forventet at du både skal være god på foto og video, og å redigere i etterkant, samtidig som du lager kreative og engasjerende grafiske poster? For deg som ikke har tid, lyst eller kanskje ikke mulighet til å lære deg Premier, Photoshop eller InDesign kan det være smart med en “alt-i-en” løsning.

Det finnes nemlig flere verktøy som både er billigere og enklere å bruke. Her er noen vi liker:

Canva

Canva er et grafisk design-verktøy som lar deg lage ditt eget innhold raskt og enkelt. Verktøyet forenkler designprosessen, og du får en komplett oversikt over innholdet du oppretter. Plattformen gjør det også mulig for teamet ditt å samarbeide om design, få tilbakemeldinger og publisere på sosiale medier uten å måtte laste ned filene dine og med mulighet til å publisere direkte fra løsningen.

I Canva kan du lage mapper for dine merkevarer, også kalt en merkevarehub. I din merkevarehub har du muligheten til å samle alle dine designelementer på ett sted. Da får du enkelt tilgang til alt du trenger, enten det er logoen din, fargepaletten, skrifttyper, bilder, grafikk eller ikoner. Elementene laster du opp i huben, og de organiseres på en oversiktlig måte. Andre fordeler med Canva er at du enkelt kan opprette egne maler, eller hente ut maler laget av andre direkte i Canva.

I tillegg til å tilby et bredt spekter av designverktøy, inneholder merkevarehuben også AI-funksjoner som kan hjelpe deg med å forbedre teksten og designet ditt. Du kan dra nytte av funksjoner som fotoredigering, tekst til bilde-konvertering og synkronisering av musikk for å lage engasjerende og profesjonelle design. Disse verktøyene løfter designet ditt til et nytt nivå, uten å være avhengig av omfattende teknisk kunnskap. Og som en ekstra bonus, kan du bruke alle de tilgjengelige bildene, elementene, malene og musikken til kommersiell bruk med ditt Canva Teams-abonnement.

Alt i alt gjør Canva det enkelt å lage godt innhold som både ser og føles profesjonelt ut, i tillegg til at du har oversikt over innholdet du har laget og ikke minst enkelt lar deg publisere det i sosiale medier.

Canva er gratis, men med begrenset innhold dersom du ikke ønsker å betale for et abonnement. Har du Canva Pro får du tilgang til alt av elementer, bakgrunner, lyder/musikk, male og mye mer

Skjermdump fra Canva

Skjermdump fra Canva

InShot og CapCut

InShot og CapCut er videoredigeringsapper som gjør det enkelt å redigere videoer på mobilen. Begge verktøyene har et godt musikkbibliotek som du kan bruke til å lydlegge videoene dine. Du kan selvsagt også legge til tekst, animasjoner og overganger for å gjøre videoene dine mer engasjerende.

Begge to er gratis, men det finnes også pro-versjoner hvor du får tilgang på flere verktøy enn i gratisversjonen. Begge appene kan lastes ned i appstore, og CapCut kan også brukes på desktop.

Fra venstre: Skjermbilde av CapCut og InShot

Fra venstre: Skjermbilde av CapCut og InShot

Answer the public

Answer the public er et nyttig gratis verktøy som hjelper deg å generere ideer og innhold hvis du føler at du har skrevet deg tom for temaer om produktet eller tjenesten din. Ved å bruke AnswerThePublic kan du finne inspirasjon til blogginnlegg, artikler, videoer eller annet innhold som er relevant for din målgruppe.

Tjenesten hjelper med å identifisere hva folk lurer på, hva de er interessert i, og hvilke spørsmål de har rundt et bestemt emne. Dette gjør det lettere for markedsførere, innholdsprodusenter og SEO-spesialister å skape relevant og engasjerende innhold som svarer på brukernes behov.

Skjermbilde av AnswerThePublic hvor vi har spurt om temaer relatert til kaffe

Skjermbilde av AnswerThePublic hvor vi har spurt om temaer relatert til kaffe

https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-previews-BW-11.jpg

Liv Tone Otterholt

Innholdsprodusent

liv.tone.otterholt@spoonagency.no 482 48 152
https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-previews-BW-22.jpg

Mille Marie Kornfeldt

Innholdsprodusent

mille.kornfeldt@spoonagency.no 918 34 693

Del på sosiale medier

LinkedIn Facebook