Home page link.
Svenska Engelska
to mennesker som sitter på et kontor og jobber med historiefortelling

Derfor vil god historiefortelling gi deg høyere google-rangering

Bra innhold vil gi deg en høyere rangering i Google-søk, men hva er egentlig bra innhold? Og hvordan skiller Google mellom bra og dårlig innhold? Her er fire korte tips til hvordan du kan kombinere SEO med historiefortelling for å lage Google-gull.

Publisert

27. oktober 2023

1. Bra innhold rangerer høyere

Å gjøre en solid søkeordsanalyse er et godt grunnlag når du skal lage innhold som interesserer publikummet ditt. Samtidig er det viktig å ikke la seg blende av søkeord med høyt søkevolum. Ofte er det lengre søkeord, såkalte «long tail keywords», med lavere volum som har tydeligst søkeintensjon.

2. Ett tydelig budskap er bedre enn mange

Ikke fall for fristelsen ved å putte inn så mye som mulig på én side. Opprett i stedet separate landingssider for forskjellige søkeord. En spredt tekst uten et tydelig budskap vil nemlig påvirke Google-rangeringen din negativt. Kartlegg derfor URL-ene på nettsiden og de valgte søkeordene i en liste. På den måten vil du enkelt holde styr på hvilken side som bruker hvilke søkeord.

Søkemotorer elsker innhold av høy kvalitet – det lønner seg å gjøre landingssiden til en god leseropplevelse.

3. Skriv relevante mellomtitler (slik som denne)

Søkemotorer elsker forseggjort innhold. Derfor bør du gjøre innholdet og teksten oversiktlig med en gjennomtenkt disposisjon og relevante mellomtitler. Det vil hjelpe flyten i historiefortellingen og gi en bedre brukeropplevelse. Legg til bilder (som du selvfølgelig har søkemotoroptimalisert) og video, og fullfør teksten med en faktaboks eller liste.

Det lønner seg å gjøre landingssiden til en god leseropplevelse.

4. Fang leseren – og øk lesetiden

Bra innhold med god disposisjon vil øke tiden en person bruker på nettsiden din før de returnerer til søkeresultatet på Google. Det kalles «Dwell Time» og betyr enkelt forklart hvor lang tid en person bruker inne på en nettside. Dette har stor betydning for rangeringen på Google. Hvis besøkende blir værende på nettsiden din, vil Google lese det som at søkeresultatet var relevant – noe som vil øke rangeringen din. Har siden din høy fluktfrekvens, altså at personer klikker seg raskt ut av nettsiden din, sender det signaler til Google om at innholdet ikke er relevant for søket. Så fang leserne dine fra starten og hold dem på siden med velskrevne mellomtitler.

Alt i alt er hemmeligheten bak en høy rangering på Google godt innhold. Det er så enkelt, og vanskelig, som det. Ønsker du deg hjelp til SEO og bedre Google-rangering?