Home page link.
Svenska Engelska

Nytt matunivers gir unike muligheter til mat- og drikkebransjen

Svært mange merkevarer innenfor mat og drikke mangler en god digital tilstedeværelse. Nå finnes det endelig et nettsted som gir en unik mulighet til å synes godt i søk, uten å gå på en budsjettsmell.

Publisert

24. mars 2023

Spoon lanserte nylig skikkeligdiggmat.no – et helt nytt nettsted som skal gi små og store merkevarer innen mat og drikke unike muligheter til digital markedsføring. Helt nytt er det riktig nok ikke, vi har bare ikke snakket offentlig om det før! 14 merkevarer har vært med på et spennende pilotprosjekt som ble startet opp sommeren 2021.

– Vi tilbyr rett og slett en plattform som gir merkevarer en digital synlighet de ikke klarer å oppnå på egen hånd. Her trenger du heller ikke millionbudsjetter for å bygge merkevare ved hjelp av innholdsmarkedsføring, sier seniorrådgiver Inger-Marit Knap Sæby i Spoon.

Byrået har gjennom flere år jobbet med mange norske og internasjonale kunder innenfor mat og drikke-segmentet. Mest kjent er det tette samarbeidet med KIWI, men både små og store merkevarer innenfor dagligvare, storkjøkken og restauranter står på kundelisten.

Denne erfaringen har gjort byrået oppmerksomme på flere ulike behov og utfordringer:

  • Noen merkevarer bruker mye penger på å utvikle nettsider som kun lever så lenge kampanjebudsjettet strekker til.
  • Mange har ikke budsjett til å utvikle en landingsside i det hele tatt, og er kun synlige i betalte kanaler i korte perioder. Det blir vanskelig å bygge merkevare av sånt.
  • I tillegg finnes det merkevarer som har behov for å nå en bredere målgruppe de ikke klarer å nå på egen hånd, og forbedre sin digitale hylleplassering.

Hva om det finnes et mat og drikke-univers der alle får tilgang på de beste løsningene på markedet for merkevarebygging gjennom oppskrifter og inspirasjon?

Denne plattformen viser at du ikke trenger millionbudsjetter for å bygge merkevare ved hjelp av innhold.

– Inger-Marit Knap Sæby, seniorrådgiver i Spoon

Skreddersydd for markedsføring

Svaret ble skikkeligdiggmat.no, Norges første kommersielle mat og drikke-univers som er skreddersydd for merkevarer som enten mangler egne nettsider eller ønsker å legge til flere kanaler.

I løpet av tjenestens 18 første måneder i drift, har 14 ulike merkevarer flyttet inn. I tillegg til markedets mest moderne nettside, er Skikkeligdiggmat også en kanal på Facebook, Instagram, YouTube og TikTok.

Ved å samle ulike merkevarer under samme tak, får annonsørene ikke bare en bedre digital tilstedeværelse i kampanjeperioder, men også en langsiktig verdi i form av organisk trafikk, bredere rekkevidde og økt merkevarekjennskap.

Innholdet er kanaluavhengig og gir alle merkevarer mulighet til å være always on, uten å måtte drifte noe selv.

– På Skikkeligdiggmat.no får vi formidlet en tydelig matglede, som kommer godt frem både i det kreative uttrykket og oppskriftene Spoon produserer. Vår erfaring er også at forbrukerne oppfatter innholdet som mindre kommersielt når det ikke er merkevaren selv som er avsender, forteller brand manager Thea Lieske-Skansen i Haugen-Gruppen.

De har vært til stede på Skikkeligdiggmat.no helt fra start, og kan vise til sterke resultater for merkevarer som blant annet Heinz, Ybarra og Sweet Baby Ray’s.

Lieske-Skansen trekker frem verdien i at innholdet alltid er synlig i søk, og at den høye kvaliteten på bilder og videoer gjør at det som blir produsert til Skikkeligdiggmat.no også har blitt brukt i andre markeder utenfor Norge.

Sjekk ut skikkeligdiggmat.no her!

SkikkeligDiggMat.no

Setter ny standard for oppskrifter

Med Skikkeligdiggmat.no har Spoon satt en ny standard for hvordan oppskrifter og mat presenteres digitalt.

– Vi ville ikke lage enda en nettside som bare er en digital kokebok, men ta i bruk ny teknologi for å presentere oppskrifter på en mer brukervennlig måte enn tidligere,

forteller strategisk rådgiver Torunn Maria Holm.

Skikkeligdiggmat.no tilbyr derfor en av bransjens mest moderne og fremtidsrettede oppskriftsløsninger, blant annet med individuelle tilpasningsmuligheter av oppskriftene.

Ønsker forbrukeren et vegetarisk alternativ i stedet for kjøtt, vil både ingredienslisten, fremgangsmåten og næringsinnholdet endre seg automatisk. Det er også mulig å lage oppskrifter med egne tilpasninger for mild/sterk, eller allergivennlige versjoner. I tillegg regner nettsiden automatisk ut næringsinnhold fra ingredienslisten.

Vi tar i bruk ny teknologi for å presentere oppskrifter på en mer brukervennlig måte.

– Torunn Maria Holm, innholdsrådgiver i Spoon

Er allerede tredje størst

Spoon produserer alt innhold til Skikkeligdiggmat.no med utgangspunkt i søkeordsanalyser og forbrukerintensjon for de aktuelle nøkkelordene, kombinert med rådgivernes kunnskap om sesonger, anledninger og nye mattrender.

De viktigste søkeordene for hver enkelt merkevare overvåkes, og innholdet optimaliseres underveis for å oppnå bedre organisk rangering.

– Dette har bidratt til at vi allerede 18 måneder etter lansering konkurrerer mot Meny.no og Matprat.no på felles søkeord, noe som er en god bekreftelse for oss på at det vi gjør fungerer, sier Torunn Holm.

 

Resultater for Skikkeligdiggmat.no per februar 2023:

  • Samarbeider med 14 ulike merkevarer
  • Over 1 700 000 økter på 18 måneder
  • Nesten 40 prosent organisk trafikk
  • Nesten 200 000 innganger fra søk
  • 60 topp 10-plasseringer i søk
  • 8000 følgere i SoMe

…Visste du at?

Monini hvit trøffelolje fikk etter profilering på skikkeligdiggmat.no en salgsøkning på 57 prosent mot samme periode året før, og gikk fra å være den minste av fem smaksatte oljer fra Monini, til å bli den mest solgte?

https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-preview-0005-kopi-e1701422390125.jpg

Torunn Maria Holm

Strategisk rådgiver

torunn.holm@spoonagency.no 417 64 146
https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-previews-bw2-4.jpg

Marius Hole

Digital lead / Designer

marius.hole@spoonagency.no 920 66 095

Del på sosiale medier

LinkedIn Facebook