Skanska_Nordøyvegen_03.jpg

Utfordring

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern, og har stadig behov for å tiltrekke seg erfarne prosjektfunksjonærer- og spesialister. Disse personene har mange års erfaring og gjerne høy terskel for å bytte arbeidsgiver.

Strategi

Gjennom et omfattende innsiktsarbeid, kom vi frem til hvem, helt konkret, målgruppen består av og hvilke drivere som kan påvirke dem i retning av et jobbskifte. Vi kryssjekket hypotesene våre gjennom både interne og eksterne dybdeintervjuer med representanter fra målgruppen.

Vi vurderte det også som kritisk å gjennomføre en prosess hvor vi tok tak i Skanskas medarbeiderløfte. Sammen med konsernledelse, arbeidsgrupper og referansegrupper i Skanska utviklet vi nye medarbeiderløfter som la grunnlaget for konseptutviklingen. Konseptet baserte seg på å formidle at Skanska vil mer. Derfor gjør de mer. Og nå trenger de flere som vil det samme.

Skanska_Høyblokka.jpg

Løsning

Vi ønsket å skape oppmerksomhet i bransjen og lede kandidater til et rikt innholdsunivers på kampanjesiden vivilmer.no, hvor målgruppa kunne melde seg som interesserte i ledige stillinger.

Det første uttaket de ble eksponert for, var et filmformat som skulle skape stoppeffekt. Her serverte vi overraskende billedbruk, egenprodusert musikk basert på lyder fra bygg- og anlegg samt offensive tekstplakater. Dette ledet til kampanjesiden med casefilmer av Skanska-ansatte.

Her møtte målgruppa mennesker som lignet på dem selv, og som beviser at man kan utfordres og trives i Skanska. Disse portrettene ga oss også muligheten til å vise frem det målgruppen tiltrekkes mest av – unike og ambisiøse byggprosjekter!

66 000

sidevisninger

2'

gjennomsnittlig lesetid

388

kontaktskjemaer

Resultat

vivilmer.no har til nå mer enn 40 000 sidevisninger med mer enn to minutter gjennomsnittlig lesetid. Landingssiden har fått utmerkelsene «Honors» og «Mobile Excellence Award» fra Awwwards for strategi, kreativitet, design og brukervennlighet.

I første kampanjepuls på syv uker har Skanska fått inn 266 kontaktskjemaer, hvor hele 1/3 ansees å være meget relevante kandidater. Skanska har allerede startet dialog med flere enn 20 kandidater som meldte interesse via kampanjen.

Vi er veldig fornøyd med hvor effektivt dette har vært! Ikke minst har det vært svært positivt å oppleve alle de gode tilbakemeldingene, entusiasmen og deleviljen blant våre kollegaer.
Audun Brandt Lågøyr, Direktør for HR og kommunikasjon, Skanska
Skanska_vivilmer.no-fallback.jpg

Besøk kampanjesiden

Skanska_Tuva-front.jpg
Skanska_Tuva-scroll.jpg
Skanska_Torbjørn i tunnell.jpg

Vil du vite mer om dette prosjektet?

TORFINN_SOLBREKKE_SPOON.jpg

Torfinn Solbrekke

Seniorrådgiver

Relaterte jobber