Utfordring

Folk flest kjenner til TABASCO® og undersøkelser viser at de fleste kan tenke seg å prøve TABASCO®, men de vet ikke hvordan. De ønsket derfor å vise hvordan produktet kan brukes for å løfte smaken og selv regulere hvor sterk maten skal bli. Målet er økt kunnskap om bruk av TABASCO® og økt salg.

Løsning

Vi puttet Tabasco inn i nordmenns favorittretter, i første omgang fredagstacoen. Det ble laget inspirerende matfilmer med en varighet på mellom 15-37 sekunder, der de seks første sekundene av hver film umiddelbart etablerer produkt og budskap. I tillegg ble det laget artikler med fokus på inspirasjon og kunnskap, samt at oppskriftene ble publisert direkte under videoene på YouTube.

Kampanjen ble optimalisert for og distribuert på YouTube, Facebook, Instagram, Snapchat, Google Display Network og Strossle.

Resultater

Nesten alle som ble eksponert for filmene så de seks viktige sekundene, men mange ble også sittende og se videre. Det ga en gjennomsnittlig visningstid på hele 20 sekunder på Facebook, mens 20 prosent av publikum på YouTube så hele filmen, selv om de hadde valget om å hoppe videre etter de første fem sekundene.

På få uker fikk TABASCO® Tipset 3,6 millioner visninger og over 1 million videovisninger. Kostnaden per thruplay på Facebook var på bare 13 øre. Kampanjen er første del av et langsiktig løp lagt opp for å endre forbrukernes vaner, men allerede etter første puls så kunde en merkbar økning i salg ut av butikk.

Vil du vite mer om dette prosjektet?

INGER_MARIT_SAEBY_SPOON.jpg

Inger-Marit Knap Sæby

Seniorrådgiver og kundeansvarlig

Relaterte jobber