Home page link.
Svenska Engelska

Byutvikling med historiefortelling som virkemiddel

Landbrukskvartalet blir det første virkelig store byfornyelsesprosjektet på Grønland siden 1980-tallet, men er i dag et sted få har et forhold til.

Kunde

Aspelin Ramm

Prosjekt

Redesign, Landbrukskvartalet

År

2023

Utfordring

Dette nye nettstedet er en del av arbeidet med å øke kjennskapen til og begeistringen for det Landbrukskvartalet skal bli: Et livlig og åpent kvartal med aktiviteter for alle på gateplan, nye boliger som får utsikt mot hele sentrum, kontorer, næringslokaler, spisesteder og kanskje et hotell. Samtidig skal de verneverdige delene av kvartalet tas godt vare på og gis nytt innhold.

 

Prosjektet har tre kommunikasjonsutfordringer:
  • De færreste har noe forhold til Landbrukskvartalet og hva som skjer og har skjedd her.
  • De få som har hørt om det, har stort sett kun fått med seg debatten om etasjehøyde.
  • Det er mange år til det nye står ferdig, og lenge til noe av dette skal ut for salg eller leie.

 

Denne nettsiden skal altså ikke være en salgskanal, men en åpen dør som slipper nabolaget inn for å kikke på det som har vært, det som er og det som skal komme. Målet er å bygge positiv interesse for et sted som i dag oppfattes som bortgjemt og skjult, og bidra til at både naboer og andre interesserte blir kjent med hva utviklerne ønsker å skape her. Med andre ord: Vise at dette handler om mye mer enn det ene bygget på 14 etasjer.

Landbrukskvartalet har også en lang historie knyttet til matproduksjon, ikke bare som mangeårig hovedkvarter for Norges Bondelag.  For hundre år siden var Landbrukskvartalet et av byens viktigste meierier og melkesentraler, senere var det til og med iskremfabrikk her. Dette er ikke bare en del av den lokale historien, dette blir også en viktig del av profilen til det nye Landbrukskvartalet som vi må underbygge.

Vi bygget nettsiden rundt historiefortelling som viser hvordan menneskene her er nært knyttet seg til verdiene og identiteten som skal utvikles videre i dette prosjektet.  Mat og kultur er to viktige bærebjelker. Derfor har vi begynt med tre fortellinger om honning, kaffe og teater.

Ved å mikse videoklipp og stills på samme bildeflater og la stemmene høres i lydklipp du kan høre mens du scroller, blir historiene levende i et format som er kjapt å laste og lett å navigere i.

Rent visuelt har vi løftet frem navnetrekket for å kommunisere Landbrukskvartalet som tydelig avsender, da majoriteten av trafikken kommer direkte inn i artikkeluniverset fra søkemotorer og sosiale medier.

Vi har også justert fargene i den tilhørende visuelle profilen både i henhold til WCAG (retningslinjer for universell utforming), men også tilført en 3-palett som finnes i kvartalets arkitektur og fasade: Grønn fra takhager og interiør, oransje i mursteinsbygingene, lilla fra dører, mur- og betongfasader.

Fargene tas ut i designet individuelt – hvor hver underside eller artikkel kan berikes med ulike tema-farger. Dette tilfører mer liv og variasjon til de ulike sidetypene.

Arkitektskissene har fått en enkel knapp (toggle switch) midt på hvert bilde, som kjapt lar deg veksle mellom fremtid og nåtid. Et nyhetsarkiv med både egne og eksterne saker toppes av en dynamisk tidslinje som viser hvor mye som gjenstår før prosjektet er i mål.

Navigeringen er enkel og brukervennlig uansett flate, takket være en meny som ligger lett tilgjengelig i nedre del av siden, i tråd med oppdatert innsikt i dagens bruksmønster. Og skulle du likevel havne på feil side, møter 404-siden deg med et raut og en kubjelle.

Nettsiden er kodet av våre venner i Værsågod. Løsningen bak skallet gir høy grad av fleksibilitet for spesialtilpasninger av nøkkelord, titler, thumbnails med mer. Craft CMS er valgt for å gi størst fleksibilitet med moduler på tvers av sidetyper, og robusthet mot søkemotoroptimalisering (SEO). Vi har optimalisert render blocking resources, ubrukt javascript og CSS for å rangere høyere på søk hos Google.

Utmerkelser

Gulltaggen 2023: Gull, Nettsider (Design og teknologi)

Awwwards: Honours

Samarbeidspartnere

Kode: Værsågod

Vil du vite mer om dette prosjektet?

Andre arbeider vi er stolte av