Utfordring

Under pandemien, ble det brått vanskelig for Bane NOR å gjennomføre holdningsskapende arbeid rundt omkring på landets skoler. Vanligvis holder Bane NOR små opplegg for å få barn og unge til å bli klar over potensielle farer i nærheten av jernbanen. Vårt oppdrag ble å finne alternative måter å kommunisere dette budskapet på.

Løsning

Vår idé var en digital løsning som skulle bestå av en landingsside med integrerte filmer og en haug av spennende illustrasjoner. Formålet var å gjøre sikkerhetsinformasjoneen lett tilgjengelig for barn og unge i et fargerikt formspråk.

Banorama.no så dagens lys i midten av mai 2021. Denne siden er laget for barn i skolen og har også en egen seksjon for lærere som ønsker å bruke opplegget i en skoletime. Vi oppfordrer til at barna prøver å klikke på det meste og kanskje prøver Banorama-quizen nederst på siden – slik får de testet om kunnskapen sitter! Dersom de virkelig har fulgt med, blir de hedret med en digital gullmedalje. For de som ikke vil lese, kan man også velge å se en av videoene vi har. Her har vi produsert en film som speiler de aller viktigste temaene fra landingssiden, men også laget en underholdene quiz-film sammen med youtuberene Halvor og Sandra.

banorama-00.jpg
banorama-02.jpg
banorama-03.jpg
banorama-05.jpg
banorama-06.jpg
banorama-04b.jpg

Resultat

Site of the day – Awwwards
Site of the day – FWA

Illustrasjoner: Frode Skaren

Utviklet av Værsågod

Vil du vite mer om dette prosjektet?

MATS_OLSEN_SPOON.jpg

Mats Michael Olsen

Kreativ leder

Relaterte jobber