Praksisopphold er vinn-vinn for både student og byrå

Publisert 04. mars

IMG_3292.jpg
Hannah Kongrød studerer visuell kommunikasjon på universitetet i Sørøst-Norge og har denne vinteren hatt praksis som designer i Spoon Oslo. Vi spurte henne om hva hun har lært i praksisperioden, og om hennes beste tips til andre praktikanter.

Hvordan fikk du høre om Spoon, Hannah?

– Fra faren min, som også er grafisk designer. Han har fulgt nyhetsbrevet til Spoon en stund og syntes det virket som et veldig lærerikt og hyggelig sted å ha praksis.

Hva har du jobbet med denne praksisperioden?

– Faget mitt er design, så jeg har fått bryne meg på utforming av annonser, design av poster til sosiale medier, fotoredigering og mye annet gøy. Jeg liker veldig godt å jobbe med utforming av visuelle identiteter. Å sette sammen farger, former og typografi som skal kommunisere kundens identitet og verdier.

Hvordan har det vært å være praktikant i Spoon?

– Det har vært veldig lærerikt og hyggelig. Alle jeg har møtt har vært veldig imøtekommende og jeg har følt meg veldig ivaretatt. Jeg er spesielt stolt over å ha jobbet med kunder som jeg har kjent til hele livet. Blant annet synes jeg det var veldig stas å lage design på poster til KIWIs sosiale medier.

Hvordan er arbeidshverdagen forskjellig fra skolehverdagen? Var det noe som overrasket deg?

– I arbeidshverdagen skjer det mye mer, og det kommer inn flere arbeidsoppgaver fortløpende. I skolehverdagen kan jeg planlegge nøyaktig hva jeg skal jobbe med i flere uker fremover, det går ikke i en jobb som dette. Det var heldigvis både forventet og veldig gøy!

Hvilke tips har du til andre som er i praksis eller som ønsker seg praksis i byrå?

– Finn ut hvilke byråer som jobber med de fagområdene som interesserer deg og søk der. Skriv hva du kan og hva du interesserer deg for i søknaden, og legg gjerne ved en digital portfolio hvor du viser frem ting du har laget. Du må ofte søke flere steder før du får napp, så ikke gi opp dersom du ikke får svar fra de første stedene du søker. Bli kjent med kollegene dine og prøv å lære så mye som mulig av de rundt deg, også fra dem som ikke jobber direkte med ditt fagområde. I tillegg tror jeg det er viktig å spørre om du lurer på noe, ha det gøy og gjøre så godt du kan. Alle har forståelse for at du er ny og ikke vet alt fra før.

God erfaringsutveksling

Byråleder i Spoon Oslo, Siv Tonje Solfjeld, oppfordrer flere studenter til å søke praksis hos byråer.

Det har vært en fryd å ha Hannah hos oss i vinter. Hun har levert knallbra og passet fint inn i gjengen. Det er alltid gøy å få dele av vår kompetanse og erfaring, samtidig som det er bra å få inn folk som kan utfordre og se på oss med et nytt blikk. Vi har hatt stor suksess med å ha praksisstudenter hos oss, og vi kommer til å fortsette med det.
Siv Tonje Solfjeld, Byråleder i Spoon Oslo

Vil du vite mer?

SIV_TONJE_SOLFJELD_SPOON.jpg

Siv Tonje Solfjeld

Byråleder