Har vi valgt riktig komponent?

Publisert 30. juni

marius_hole_presse.jpg
Et nettsted består av et mylder av byggeklosser – gjerne kalt komponenter. De fleste som lager nettsteder er enige om et sett kjøreregler, men spør vi oss selv ofte nok – har vi egentlig valgt riktig komponent for løsningen vår? Og hvordan kan vi kvalitetssikre det?

Når er det hensiktsmessig å velge hamburger som navigasjon? Hva er viktig å tenke på når man designer en accordion? Har man husket å sjekke av potensielle fallgruver i et skjema eller søk? Og kan vi ta et endelig farvel med drop-down?

ux-guide-01.jpg

Sjekklisten vil ikke nødvendigvis gi deg fasiten – for hva er egentlig fasiten? Men den kan forhåpentligvis hjelpe deg på vei med å ta velbegrunnede valg eller stressteste de valgene du allerede har tatt – enten du er student, teamleder, informasjonsarkitekt eller en erfaren designer.


I denne viften har jeg samlet alle mine tips og kontrollspørsmål som er verdt å stille seg selv eller de andre på teamet når man designer ulike komponenter for nettsteder.

Sammen kan vi gjøre internett til et ryddigere og mer brukervennlig univers neste gang vi bygger det ut.
Marius Hole, Designer

Last gjerne ned en digital kopi av sjekklisten fra guidesiden vår. Om du har lyst på et fysisk eksemplar kan du alltids sende Marius en e-post.

ux-guide-02.jpg

Se guidene våre