Blogg

Designere vi blir inspirert av når vi lager nettsider

Publisert 11. april

marius-R5GA6597.jpg
Det er alltid noen som tenker nytt og annerledes, for eksempel når det gjelder estetikk, farger, navigasjon og funksjon. Her er et knippe flinke, tverrfaglige designere vi lar oss inspirere av når vi skal lage digitale løsninger.

Som designere har vi mange inspirasjonskilder, både innenfor og utenfor bransjen. Vi ser gjerne til andre kreative fagfelt som kunst og arkitektur, eller vi lærer noe nytt fra reiser og naturopplevelser.

Det er ingen hemmelighet at designere også ser til andre designere og byråer for å hente inspirasjon. Og de fleste kan nok ramse opp et titalls norske og internasjonale byråer som lager bra og inspirerende ting, kanskje til og med nevne Neue Design Studio – men hvor mange designere kan du navnet på? Vi har noen favoritter vi ofte henter inspirasjon fra når vi skal lage inspirerende digitale løsninger.

Her er noen å følge med på:

Følger du med på hva interaksjonsdesigneren Irene Pereyra i Anton&Irene lager, vil du få i pose og sekk med engasjement, problemløsning og fargerike uttak. Om du kan få med deg et foredrag eller et besøk hos Irene og hennes bryåmakker Anton, er det absolutt å anbefale. De er fantastiske personer og de deler gjerne erfaringer.

https://antonandirene.com/

I tillegg er de lidenskapelige designere Naomi Kolsteren og Vincent Vrints ved Vrints-Kolsteren design studio i Antwerpen verdt å stalke i sosiale medier . Deres kjærlighet for typografi, rene flater og minimalisme er lett å forelske seg i. PS. Naomi har en rik Pinterest-konto som er verdt å følge med på.

https://vrints-kolsteren.com/

I Spoon ser vi gjerne til hva Ben Mingo (Mouthwash Studio, Los angeles) og Daan Klaver i BiA (Build In Amsterdam) driver med – hvordan de og deres team tenker navigasjon, filtrering og historiefortelling i sine løsninger.

https://mouthwash.studio

https://www.buildinamsterdam.com/

Eksempel fra Vrints-Kolsteren.
Eksempel fra Vrints-Kolsteren.
Eksempel fra Mouthwash.
Eksempel fra Mouthwash.
Eksempel fra Mouthwash.
Eksempel fra Mouthwash.
Eksempel fra BuildInAmsterdam.
Eksempel fra BuildInAmsterdam.

Av og til kan det bli for mye av det gode også – for trenger man alltid hamburger-meny i store viewports på desktop? Eller kan man øke brukervennligheten og redusere antall klikk ved å bytte ut “hamburgeren” med en “baguette” på små og medium store løsninger, slik vi gjorde i redesignet for Landbrukskvartalet på Grønland?

Les mer om redesignet av Landbrukskvartalet

København har også mye mer å by på enn gourmet og tivoli (uansett ikke den beste kombinasjonen). Det er alltid inspirerende å ta en titt innom Spring/Summer og se hvordan Pauline, Niels, Ula og Philip jobber med kommunikasjon i spennet mellom design og teknologi! Vi gir også en high-five til Lucas Löf, UX lead i vårt svenske søsterbyrå Oh My, som gjør internett litt enklere og morsommere for personer som er glade i el-motorsykler, symfoniorkester og mikrobryggeri!

https://springsummer.dk/

https://www.ohmy.se/

Eksempel fra designerne Pauline, Niels, Ula og Philip i danske Spring/Summer.
Eksempel fra designerne Pauline, Niels, Ula og Philip i danske Spring/Summer.

Vi trenger selvsagt ikke reise ut av landet for å finne inspirasjon. De kreative folka i Ula Jern, med tilholdssted i en gammel ubåtbunker i Trondheim, kombinerer rike materialer med fingerspitzgefühl. Om du kommer over et kreativt og spennende interiørkonsept i en motebutikk eller kafé, er det mest sannsynlig Ula Jern eller Snøhetta som står bak – eller begge to.

Fernando “Fefo” Aciar lager ikke så mange nettsider, men er en kreativ sjel fra Argentina som designer keramikk, tekstiler og lamper i Bushwick, Brooklyn. Han er først og fremst kokk og restauranteier, men begynte å utforske nye, unike muligheter å presentere mat på. Hans måte å kombinere form, farge og ergonomi er ideer man kan ta med inn i digitale prosjekter. Kanskje har du drukket kaffe av hans design om du har snublet over en coffee break i West Village?
http://www.fefostudio.com/

Fernando “Fefo” Aciar er en kreativ sjel som designer keramikk, tekstiler og lamper i Bushwick, Brooklyn.
Fernando “Fefo” Aciar er en kreativ sjel som designer keramikk, tekstiler og lamper i Bushwick, Brooklyn.

Vil du vite mer?

MARUIS_HOLE_SPOON 2.jpg

Marius Hole

Digital lead / Designer