Home page link.
Svenska Engelska

Et folkelig dypdykk i vinens verden

Vinbladet er Vinmonopolets kundemagasin. Magasinet kom første gang ut i 1988, men er fortsatt en nysgjerrig og ivrig formidler av kunnskap rundt mat og drikke til det norske folk. Designerne i Spoon har hatt gleden av å designe bladet i over 12 år.

Kunde

Vinmonopolet

Prosjekt

Vinbladet

Leveranse

Magasin / rapport

Til tross for nedgang i lesing på papir, så har Vinbladet holdt et ganske stødig opplagstall. Bladet kommer ut fire ganger i året, og har et opplag på over 90.000. 58.000 (første utgave 2024) av disse, sendes gratis hjem til vin- og matinteresserte kunder over hele landet – resten finner du i landets vinmonopolbutikker.

Vår historie med Vinmonopolet går langt tilbake. Spoon (tidl. Teft) vant kontrakten om å være leverandør av grafiske tjenester til Vinmonopolet hele tre ganger. Første gang i 2007, deretter fikk vi fornyet tillit i både 2011 og 2015. Og i 2022 vant vi kontrakten på nytt.

Vår rolle er å designe sider, lage informasjonsgrafikk, og bidra kreativt med ideer til visualisering av innhold, foto og illustrasjoner.

Vi bidrar blant annet med konseptuelle ideer til forside og temasaker for hver utgave. Dette gjør vi i samarbeid med redaksjonen, fotografer og illustratører.

Drikke i kombinasjon med mat er et viktig innhold i Vinbladet. Vi hjelper med ideer, art direction og planlegging i samarbeid med redaksjonen og fotografer slik at dette henger sammen med det overordnede konseptet for hver utgave.

I 2022 feiret Vinmonopolet 100 år. Dette ble også overordnet tema i flere av utgavene. I den første utgaven ble det laget en sak med oppskrifter og drikketips på retter som var populære for 100 år siden.

Vi lager også infografikk til de fleste utgavene for å visualisere tall og statistikk på lettfattelig måte.

Vil du vite mer om dette prosjektet?

https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-previews-BW-6.jpg

Hans Kristian Havdal

Art Director og kundeansvarlig

hans.havdal@spoonagency.no 977 66 091

Del på sosiale medier

LinkedIn Facebook