Home page link.
Svenska Engelska

Ung i NJFF

Kan vi inspirere flere unge til å lære mer om viltkjøttet, finne gleden med jakt og fiske, og med det styrke satsingen på Ung i NJFF?

Kunde

Norges Jeger- og Fiskerforbund

År

2021

Utfordring

Høsten 2021 fikk vi en utfordring fra Norges Jeger- og Fiskeforening (NJFF) med følgende mål: Kan vi inspirere flere unge til å lære mer om viltkjøtt, samt finne gleden med jakt og fiske, og med det styrke deres satsing på Ung i NJFF?

Etter to år med pandemi var det rekordmange nordmenn som fant turen ut i naturen, og timingen kunne ikke vært bedre for dette prosjektet. Jakt og fiske har lang historie i Norge og er en viktig del av norsk kultur. Å bevare denne interessen hos kommende generasjoner er på mange måter å bevare norsk kulturarv, der NJFF gjør en viktig jobb med å formidle kunnskap om jakt og fiske og god forvaltning av naturen.

Løsning

Sammen med NJFF utviklet vi ungdomskonseptet “Helt Vilt” – et helt vilt kult univers der unge kan lære mer om jakt og fiske og bli inspirert til å utforske egne jakt- og fiskekunnskaper.

Vi gjorde en grundig målgruppeanalyse og identifiserte våre mest relevante kanaler; YouTube, Snapchat og Instagram med njff.no/heltvilt som landingsside og navet i kampanjen.

Som en del av kampanjen tok vi med oss en av Norges største influensere på tur. Sammen med erfarne og skogsvante Maja Odden, fikk YouTuber Herman Dahl prøve seg på både jakt og fiske – alt sammen godt dokumentert i en YouTube-serie.

I tillegg utviklet vi inspirerende oppskrifter med et visuelt uttrykk spesielt rettet mot målgruppen.

Kunnskapen var det de dyktige jakt- og fiskeinfluenserne Sebastian og Iver som stod for, som gjennom fem forklarende filmer delte det meste om hvordan det er å være en ung jeger og fisker.

Resultater

Filmseriene fikk over 1,6 millioner visninger med 300 000 fullførte visninger. I tillegg fikk annonseringen gjennom Facebook, Instagram og Snapchat over 13 000 klikk inn til Helt Vilt-siden.

Helt Vilt-konseptet har blitt presentert og godt mottatt hos både Mat- og landbruksministeren, Miljødepartementet, Innovasjon Norge og regionslagene i NJFF, og innholdet brukes flittig av lokallag for å kommunisere mot yngre medlemmer.

Visninger

0

Fullførte visninger

0

Klikk til landingsside

0

Vil du vite mer?

https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-preview-0005-kopi-e1701422390125.jpg

Torunn Maria Holm

Strategisk rådgiver

torunn.holm@spoonagency.no 417 64 146

Del på sosiale medier

LinkedIn Facebook