Home page link.
Svenska Engelska
illustrasjonsbilde av mat for mattrender 2022

Fire matprofiler som skiller seg ut på sosiale medier

I et hav av matkontoer å følge på sosiale medier, har vi plukket ut fire inspirerende matprofiler som skiller seg ut på ulike plattformer.

Publisert

29. august 2022

Tidligere var det nesten bare å lage seg en konto på instagram, ta halvgode bilder og så rant følgerne inn. Det funker dessverre ikke lenger. Forbrukeren stiller høye krav både til kvalitet og hyppighet.

Men det mange glemmer er at særegenhet kanskje er det viktigste når du skal skille deg ut blant millioner av bilder og videoer. Vi har plukket ut fire matprofiler som vi mener skiller seg ut på sosiale medier, og som kan gi masse inspirasjon til deg som driver med markedsføring av mat og drikke.

Anders Husa og Kaitlin Orr (Instagram: @andershusa og @carnivorr)

Er du usikker på hvilke restauranter som er verdt et besøk? Da bør du følge Anders Husa, som er en av Norges største matinfluencere, og hans samboer Kaitlin Orr. Sammen reiser de verden rundt og tester restauranter, og deres genuine matglede skinner tydelig gjennom i innholdet på sosiale medier. Sammen har de laget guider til flere storbyer, slik at du slipper dårlige matopplevelser. De jakter hele tiden på de beste vinbarene, restaurantene og bakeriene. Anders hadde sitt utgangspunkt i Stavanger, og har de siste årene utvidet porteføljen til hele Norge, Norden, Europa, og nå hele verden. Han gir deg både visuelle, og beskrivende anbefalinger på YouTube, Blogg og instagram.

Skjermbilde gjengitt med tillatelse av @andershusa.

Skjermbilde gjengitt med tillatelse av @andershusa.

David Loftus (Instagram: @davidloftus)

David Loftus er en av verdens beste matfotografer, og tar nydelige matbilder som helt fint kunne vært utstilt i et galleri. Han er kjent for sine enkle og nakne fotografier, og han har mottatt flere priser for disse. Han har fotografert over 100 kokebøker, og er blant annet fast fotograf for kokebøkene til Jamie Oliver, som har solgt over 30 millioner eksemplarer. David har også gitt ut sin egen bok “Around The World in 80 Dishes”, som bør være i alle matelskeres bokhylle. Med andre ord, dersom du vil ta matbildene dine til nye høyder, er dette definitivt inspirasjonen du har vært på jakt etter.

 

Skaal Matbar (Instagram: @skaalmatbar)

I slutten av 2019 dukket det opp en liten nabolagsrestaurant i Oslo som heter Skaal, startet av en gjeng med ulik bakgrunn. Det de har til felles er en genuin lidenskap for mat, vin og god stemning. Tar du en titt på deres konto på Instagram, deler de hverdagen på Skaal med sine 11 000 følgere. Maten er en selvsagt viktig del av kontoen, og der viser de helt enkle retter som både ser og smaker utrolig godt. Det som skiller Skaal fra andre restauranter i byen, er at de ikke bare klarer å formidle den fantastiske stemningen i lokalene tirsdag som lørdag, men de får deg også til å ønske at du var der.

Skjermbilder gjengitt med tillatelse fra @skaalmatbar.

Skjermbilder gjengitt med tillatelse fra @skaalmatbar.

awa

https://spoonagency.no/wp-content/uploads/2023/11/spoon-portrett-previews-BW-2.jpg

Awa Sarr

Innholdsprodusent

Awa.sarr@spoonagency.no 920 69 724

Del på sosiale medier

LinkedIn Facebook