En million nedlastinger for et tryggere Norge!

Hvordan få absolutt alle til å laste ned en app som absolutt alle burde ha?

Utfordring

Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA) skulle lansere en ny versjon av sin livreddende app «Hjelp-113». Appen gir nøyaktig stedsangivelse og sender koordinatene til akuttmedisinsk nødsentral når brukeren ringer 113 for å få hjelp. Appen er SNLAs bidrag i den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv» i regi av Helsedirektoratet. Målet for både den nasjonale dugnaden og appen er å spre kunnskap for å redde liv.

Løsning

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er en ideell organisasjon som driver sin virksomhet utelukkende på innsamlede midler. De har begrenset markedsføringsbudsjett og ville lage en film som kunne sendes på TV-kanalenes reklamefrie dager, samt versjoner til sosiale medier.

Løsningen ble en film som tok for seg det paradoksale i at vi svært ofte svarer godt på spørsmålet «Hvor er du nå?», men når en ulykke skjer og det virkelig haster, kan det være vanskelig å forklare nødetatene nøyaktig hvor du befinner deg. Filmen er laget i en vinter- og en sommerversjon og er tenkt gjenbrukt på reklamefrie dager i hvert fall ut 2019.

Resultater

Da filmen ble vist på TV første pinsedag, ble appen lastet ned av nesten ti ganger så mange personer som dagene før.

Dagene etter ble filmen postet på Facebook med svært gode nedlastingstall. Ekstra gledelig er det at filmen appellerte aller best til målgruppa 18-35 år, en målgruppe som det tidligere har vært utfordrende å nå for organisasjonen.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse nådde målet om én million app-nedlastinger i slutten av mai 2018.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse vet også at appen er i daglig bruk i ambulansetjenesten i Norge, og at bruk av appen har spart livsviktige minutter og reddet liv.

Vil du vite mer om dette oppdraget?

Siv Tonje Solfjeld tar gjerne en prat!

Ring henne på 91 35 85 41 eller

Kontakt Siv Tonje nå