Mindre matsvinn med middag for én

I “Middag for en” tok KIWI kundene med på en middagsdate! Denne kampanjen fikk oppmerksomheten til enslige folk over hele landet og lot folk forelske seg i en smart ny produktserie!

Utfordring

I snitt kaster det norske folk 42 kilo mat i året. Sagt på en annen måte går hver åttende handlepose rett i søpla. KIWI vil være med på redusere matkasting i Norge. Noe av utfordringen har vært at det fantes få porsjonspakninger med mat, noe som gjør at det kastes rester. Én av fire spiser nemlig middag alene og disse har vært en utfordring å nå.

Løsning

Som svar på dette ville KIWI lansere en ny serie middagsprodukter. Under merkelappen «Billig middag for én» lanserte kjeden ni ulike enkeltpakninger med populære middagsprodukter, deriblant kyllingfilet, laksefilet, strimlet svinekjøtt og rødbeteburger, med priser fra 19,90 til 29,90.

For å skape oppmerksomhet rundt lanseringen laget Spoon en kampanje som ble gjennomført i januar og februar 2018.

Sentralt stod landingssiden ”middagsgjesten.no”, hvor publikum fikk møte virtuelle middagsgjester – som selskap for den som spiser middag alene. For å generere oppmerksomhet brukte vi blant annet Tinder som annonsekanal, sammen med Facebook og Instagram.

Sammen med dette ble det utviklet en rekke oppskrifter som skulle sørge for at kundene slipper å kjøpe, lage og kaste mer mat enn de trenger.

Resultater

Salgstall fra butikkene: I kjølvannet av kampanjen solgte KIWI rundt 200 000 “Middag for en”-produkter per uke. Salget har stabilisert seg på drøyt 100 000 produkter i uka.

Fiskesalget økte med 19.5 % i januar, som utgjør omtrent 30 % av det samlede salget av “Middag for en”. Omtrent 20 % av all fisk som selges hos KIWI selges gjennom “Middag for en”.

58,088

sidevisninger

2'

gjennomsnittlig besøkstid

321K

visninger

54K

engasjement

Vil du vite mer om dette oppdraget?

Christopher Øyen forteller deg gjerne mer!

Ring han på 92 85 75 63 eller

Kontakt Christopher nå