Innhold som støtter forretningsmålene

By 08/11/2019 Blogg

For å lykkes med innholdsmarkedsføring må du knytte innholdet til forretningsmålene dine. Det handler ikke om å lage mer innhold, men om å lage bedre innhold med en konkret hensikt. Her er fem eksempler på hvordan du kan tenke.

Alt innhold du lager må støtte opp under det du ønsker å oppnå til slutt: enten det er å skape tillit, få nye kunder eller ansatte, øke kjennskapen om tjenesten, selge mer eller å få tilbakemelding fra brukerne dine.

I denne artikkelen viser vi hvordan du med strategisk bruk av innhold kan skape gode resultater. Hvilket mål ønsker du å nå? Se våre eksempler på hvordan du kan målrette innholdet.

1 Bygg tillit og troverdighet til merkevaren

Ett av de viktigste målene med kommunikasjon er å skape troverdighet hos mottakeren. Uten tillit vil det være umulig å skape resultater over lengre tid.

Høsten 2017 var tilliten til svenske PostNord på sitt absolutte bunnivå. Det hadde vært mange kritiske presseoppslag. Men i stedet for å sette på skylapper og fortrenge krisen, utnyttet postselskapet at navnet deres var på alles lepper.

Gjennom sponset innhold på Expressen.se og DN.se forklarte PostNord bakgrunnen for problemene. Innholdet handlet helt konkret om folks frustrasjoner. Resultatet var at blant dem som hadde lest minst én av de sponsede artiklene, økte tilliten til PostNord med 15 prosent.

2 Øk bevisstheten

Å øke bevisstheten om et produkt, en tjeneste eller en sak er en viktig del av enhver kommunikasjonsstrategi. Du må nå de riktige menneskene og lage interessante historier.

For den svenske nødoperatøren SOS Alarm sto det faktisk liv på spill om de ikke lykkes med sitt mål, å øke bevisstheten om når man skal ringe hvilket nødnummer.

SOS Alarm mottar mer enn 10.000 telefonsamtaler hvert år. Dessverre er 30 prosent av disse telefonsamtalene ikke reelle akutte tilfeller. Hvordan kan SOS Alarm øke folks kjennskap til hvilket telefonnummer de skal ringe når?

Ved hjelp av en underholdende YouTube-serie klarte SOS Alarm på en engasjerende måte fortelle folket om ulike numre, samt redusere antall feilanrop.

Se den underholdene og viktige serien her, eller se case-filmen under:

3 Ansett de riktige menneskene

Å ansette, beholde og motivere sine egne ansatte er avgjørende for alle bedrifter og organisasjoner. Konkurransen om de flinke folka er tøff – spesielt i IT-sektoren. Dette var det norske programvare-firmaet Kantega smertelig klar over da de skulle ansette nye programmerere. Hvordan kan et lite firma konkurrere mot giganter som for eksempel Google og Facebook?

En del av løsningen ble “The Mysterious Life of Developers” – et kampanjekonsept som skulle vise seg å bli en kjempesuksess. Kantega nådde ansettelsesmålet mye takket være videoen og innholdet som fulgte med den. Som en bonus skapte videoen stolthet blant de som allerede var ansatt i bedriften.

Les mer om Kantega-caset her, eller se den prisvinnende videoen under:

4 Finn nye forretningsidéer

Innhold er en enkel og effektiv måte å teste idéene dine på. Hva får best respons fra publikum og hvordan kan du bruke denne innsikten til å utvikle nye produkter eller tjenester?

Flere og flere selskaper bruker denne enkle metoden. Lytt til publikummet ditt og finn ut hva som er deres frustrasjoner og problemer.

Når du publiserer innhold jevnlig, bygger du samtidig opp en slags feedback-bank. Den kan gi deg helt avgjørende innsikt hvis du tar deg tid til å analysere responsen du får. Dette er en av de smarteste markedsundersøkelsene som finnes. Benytter du deg av muligheten?

Neste steg: Begynn å lage innhold som treffer

I denne artikkelen har du fått eksempler på hvordan godt innhold kan sørge for at bedriften får gode resultater. Nå er det din tur!

  • Gå over eksisterende innhold. Hvordan støtter det opp under forretningsmålene? Er det noe som må endres på? Hvordan kan du revidere innholdet på en smart måte så det kan fungere slik du ønsker?
  • Finn ut hva slags nytt innhold du trenger. Uansett om du skal bygge kunnskap, kjennskap eller tillit. Kanskje det er inspirerende innhold som skal til? Eller kanskje rett og slett en effektiv video som hjelper deg med å ansette nye mennesker?

Trenger du hjelp til noe av dette er det bare å ta kontakt!