HR Norges tre tips for digital konferanse

HR Norge hadde allerede to konferanser ferdig planlagt da hverdagen ble snudd på hodet.  De snudde seg raskt rundt, og inviterte til konferanse på nett. Karoline Scheide fra HR Norge deler sine erfaringer med digital konferanse.

– Vi så oss nødt til å relansere konferansene i et nytt format. Vi begynte prosessen med å se på ulike tilbud i bransjen. Spoon var tidlig ute, og totalløsningen virket veldig forseggjort, sier Scheide og fortsetter:

– En digital konferanse er ikke det samme. Vi måtte planlegge slik at vi kunne gjennomføre produksjonen på en smittemessig forsvarlig måte. Samtidig tok vi en runde med alle foredragsholdere for å høre om de ønsket å bli med videre. Målet vårt var å formidle det faglige innholdet minst like bra som ved en vanlig konferanse.

Digitale konferanser gir deltakerne muligheten til å se på innholdet når og hvor det passer dem. HR Norge gir tilgang til foredragene i to uker om deltakerene vil fordele over flere dager eller om det er noe de ønsker å sette seg ekstra inn i. Dessuten blir konferansen tilgjengelig for medlemmer og interesserte fra hele landet.

Gode tilbakemeldinger

– Tilbakemeldingene var strålende etter vår første digitale konferanse. Totalopplevelsen fikk en score på 4,6 av 5 mulige. Vi er takknemlige for at vi kunne levere medlemsnytte til deltakerne, forteller Karoline Scheide.

HR Norge sine tre beste tips for gjennomføring av digital konferanse:

  1. Tilpass innholdet

Innholdet i foredragene må forkortes, komprimeres og tilpasses digitale flater slik at man oppnår best mulig brukervennlighet.

  1. Varm opp foredragsholderne

Ikke alle er like komfortable foran kameraet. Derfor er viktig å hjelpe foredragsholderne med å bli trygge. Gi dem muligheten til å gjennomføre flere ganger dersom det er noe de ikke ble fornøyd med.

  1. Livesendinger

Legg opp til muligheten for livesendinger med spørrerunder. HR Norge la inn to spørrerunder der deltakerne kunne stille spørsmål til et ekspertpanel. Slik vil man kunne ha en dialog med andre som ikke er i samme rom.

FÅ SISTE NYTT FRA SPOON

Thanks for subscribing!