5 SEO-oppgaver til rolige sommerdager

By 30/06/2020 Blogg

Har du disse oppgavene på plass, gjør det ingenting om du sover bort sommernatta.  

Det går mot juli og sommerstengte dører i svært mange byråer. I content-bransjen jobber vi derimot stadig oftere med et always on-løp som ikke tar ferie, mens kundene våre løser sommerferien på ulike måter. Noen velger å ha folk på jobb hele sommeren, mens andre leier inn sommervikarer.  

Uansett om du jobber selv under en rolig juli-måned eller har leid inn en sommervikar, er det noen oppgaver det kan være lurt å bruke tid på i sommer. Oppgaver som gjerne blir nedprioritert i en hektisk hverdag, men som har stor gevinst dersom du vil lykkes med SEO for innholdet på nettsiden din. 

Her er 5 tips til SEO-oppgaver du bør prioritere på rolige sommerdager: 

1. Gå gjennom lenker
Lenker er fremdeles en av de viktigste faktorene når Google skal avgjøre kvaliteten på innholdet ditt og rangere det i søk. En viktig, men litt for ofte nedprioritert oppgave er å gå gjennom samtlige lenker. Sjekk at det ikke ligger brutte lenker inne på nettsiden og la lenkene ligge som naturlig del av teksten med relevant tekst.   

2. Optimalisér bilder
Gå gjennom bildene på nettsiden og sjekk at de har riktig oppløsning, relevant filnavn, korrekt størrelse og god alt-tekst. 

3. Gå gjennom gammelt innhold
Jevnlig publisering av innhold er viktig, men i sommerferien kan du heller fokusere på å oppdatere eksisterende innhold. Det er ikke bare bra for søkemotoroptimaliseringen, men det hjelper deg også å bygge bedre internlenking og gir deg input til innhold som kan gjenbrukes. Begynn med innholdet som har flest besøk. Sørg for god SEO med titler, tags og metadata, og legg inn interne lenker til relevant innhold av nyere dato. 

4. Bygg bedre interne lenker
Gå gjennom de mest besøkte sidene og se over hvilke interne lenker som ligger inne på siden. Ved å ha gode og relevante lenker på siden, øker du sjansen for at de besøkende klikker seg videre fra førstesiden. 

5. Gjør en søkeordanalyse
Begynn å planlegge høstens innhold ved å finne ut hvilke søkeord som er relevante for målgruppen din og hvordan de passer inn i kundereisen. Rekker du ikke å komme så langt ned på to-do-listen kan du gjerne ringe oss etter sommeren, så kan vi hjelpe deg med både søkeordanalyse og produksjon av innholdet.  

God sommer!

Vil du vite mer, kontakt Torunn